Hartrevalidatie

Méér hartrevalidatie bij Hartkliniek & Zorgteam

Hartkliniek en Zorgteam vinden dat hartrevalidatie zo belangrijk is, dat wij méér willen doen. Op verwijzing van de cardioloog van Hartkliniek biedt Zorgteam een uitgebreid programma aan.

Verwijzing

Uw cardioloog van Hartkliniek verwijst u naar Zorgteam als bepaald is dat het goed en veilig voor u is een uitgebreide hartrevalidatie te volgen. Dat doet hij met een begeleidende medische brief.

Startgesprek

U ziet gedurende een uur de ergotherapeut voor een eerste wederzijdse kennismaking. Daarin wordt u veel informatie gevraagd, worden er doelen gesteld en wordt het programma uitgelegd.

Vervolg

Afhankelijk van verwijzing en het startgesprek wordt een aanpak in teamverband vastgesteld. We geven u een beschrijving in grote lijn.

  • Bepalen belastbaarheid en begeleiding door onze psychosomatische fysiotherapeut. Hij gebruikt daarbij bijvoorbeeld de Sensewear armband voor verschillende meetpunten en de unieke beweegweger om uw grenzen en fysieke belastbaarheid te bepalen.
  • Vergroting fysieke belastbaarheid door training in een klein groepje en soms individueel met onze oefentherapeut. Daarbij komen ook ontspanning en ademhaling aan de orde.
  • Managen van activiteiten en het bespreken van thema’s als bijvoorbeeld vermoeidheid, belastbaarheid en slaap door de ergotherapeut. Soms wordt er ook een huisbezoek gedaan.
  • De diëtist bespreekt me u de voeding.
  • Eventueel kan ondersteuning van een psycholoog op verwijzing van uw huisarts worden verleend. Dat kan zowel bij uw gezondheidscentrum als bij ons.
  • Er zijn zo nodig contacten met de huisarts, de praktijkondersteuner of uw cardioloog.

Hartkliniek

HartKliniek Nederland is de naam van een keten van medisch specialistische diagnostiek- en behandelcentra voor hart- en vaatziekten, waarbij een persoonlijke en holistische aanpak in samenwerking met huisartsen voorop staat.

Zorgteam

Zorgteam kijkt vernieuwend naar zorg. De cliënt en de aandoening staan hierbij in het middelpunt en krijgen alle aandacht. Wij hebben jarenlang het programma binnen het ziekenhuis verzorgd en bieden nu een meer persoonlijk en uitgebreider programma in Het Ravelijn. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in behandeling in teamverband van vermoeidheid, pijn, overbelasting en burnout.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search