Chronische vermoeidheid- en pijn

 

Het doel van de behandeling is het reduceren van de vermoeidheid en/of pijn (ervaring) en verbetering van leven. Omdat de oorzaken en symptomen divers en complex zijn, is een behandeling vanuit verschillende invalshoeken noodzakelijk: multidisciplinair, ofwel in teamverband. Zorgteam biedt daarom een multidisciplinaire behandeling waarbij gespecialiseerde therapeuten een uitgebreide intake doen. Uiteraard is het ook mogelijk om een intake en behandeling bij één therapeut te krijgen.

Aanbod
Bij Zorgteam treft u vooral gespecialiseerde fysio-, oefen-, ergotherapeuten en psychologen,. Afhankelijk van de aandoening wordt u individueel, of juist door een team van meerdere therapeuten behandeld.

De eerste stap is altijd een analyse door een fysio- en ergotherapeut (maximaal anderhalf uur), die op basis van de bevindingen in overleg met u en zo nodig met een medisch specialist van Vermoeidheid&PijnCentrum de behandelmogelijkheden binnen Zorgteam doorspreken en daarvan verslag doen.

Aanmelden chronische vermoeidheid en /of pijn
Behandelingen van chronische pijn worden breed aangeboden. Maar minder vaak is er behandeling van chronische vermoeidheid en/of pijn vanuit een setting zoals Zorgteam die biedt. Gespecialiseerd, multidisciplinair en vanuit de eerste lijn.

Wilt u effectief behandeld worden voor chronische pijn? Vraag dan om een verwijzing van uw huisarts en meldt u aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via 0320-267760.

Behandeling in teamverband
Voor een multidisciplinaire ‘intake’ en later eventuele ‘behandeling’ wordt u eerst gezien door een fysio- en ergotherapeut (maximaal anderhalf uur), die op basis van deze verwijzing en in overleg met u de behandelmogelijkheden binnen Zorgteam analyseren en doorspreken.

Deze multidisciplinaire behandeling kan in teamverband, multidisciplinair zijn. Dan wordt er in een periode van ongeveer 4 maanden gewerkt naar de reductie van pijn (ervaring) en verbetering van leven.

o    De psycholoog leert u beter om te gaan met pijn en mentaal functioneren.

o    De fysiotherapeut helpt u bij het beter bewegen met behulp van de ‘Beweegweger’. Klik hier voor de brochure.

o    De ergotherapeut gebruikt de ‘Activiteitenweger’ voor het managen van activiteiten.

o    De oefentherapeut gaat aan de slag met ontspannen, ademhalen en houding.

 

Vergoeding
De behandeling voor Chronische Pijn kan ook uitgevoerd worden door één of meer specialisten:

  • de manuele fysiotherapeut kan vaak in korte tijd de mobiliteit verbeteren en bijdragen aan pijnreductie;
  • de psycholoog leert u beter om te gaan met chronische pijn en mentaal functioneren met een succesvolle nieuwe aanpak;
  • de fysiotherapeut helpt u bij het beter bewegen met behulp van de ‘Beweegweger’, die door onszelf is ontwikkeld in overleg met prof. dr. Jo Nijs van de Vrije Universiteit in Brussel;
  • de ergotherapeut gebruikt de ‘Activiteitenweger’ voor het managen van activiteiten;
  • de oefentherapeut gaat aan de slag met ontspanning, efficiënt ademhalen en houding.

Kunnen wij u helpen?

Start met typen en druk op enter om te zoeken